Kinderfysio De Regge

Welkom

We zijn een praktijk in Zwolle met ruim 20 jaar ervaring in de kinderfysiotherapie. We hebben contracten met bijna alle grote zorgverzekeraars en we voldoen aan alle moderne kwaliteitseisen.

De kinderfysiotherapeuten in onze praktijk zijn allemaal opgenomen in het kwaliteitsregister van het KNGF en/of het Keurmerk en in het B.I.G.-register. Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van baby's, peuters, kleuters en schoolkinderen en het merendeel van ons is master kinderfysiotherapeut. De praktijk is, ook zonder verwijzing, direct toegankelijk.

Er is een nauwe samenwerking met diverse andere disciplines. Op onze locatie in praktijk de Dobbe werken we samen met collega's fysiotherapie en de podotherapeut van Innofeet. Onze praktijk is opleidingsplaats/leerwerkplek voor de masteropleiding kinderfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht.

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeuten bij Kinderfysio de Regge hebben zich na de opleiding fysiotherapie gespecialiseerd in het observeren, onderzoeken en behandelen van kinderen met motorische problemen in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar. De ontwikkeling van een kind kan vertraagd, bedreigd of afwijkend zijn. Uitgaande van de normale motorische en zintuiglijke ontwikkeling en de klachten van een kind kan de kinderfysiotherapeut deze problemen in de ontwikkeling vaststellen.

Visie

Ieder kind moet een onbekommerde ontwikkeling door kunnen maken en kunnen genieten van bewegen bij spel in de thuis- en school situatie. Wij hebben de mogelijkheid om uw kind in onze praktijk goed te onderzoeken, te bepalen welke behandelingsmethode gewenst is en activiteiten uit te laten voeren die uw kind op een goed gezondheids- en welbevindingsniveau kunnen laten functioneren. De behandeling kan indien gewenst op school in Zwolle uitgevoerd worden.

Wij werken planmatig, zowel curatief (genezend) als preventief (voorkomend). De klant is voor ons degene die aangeeft wat er zou moeten gebeuren en wij adviseren u in de wijze waarop dit het beste zou kunnen gebeuren. Na het eerste onderzoek wordt in samenspraak met de ouders een behandelplan voor kinderfysiotherapie opgesteld.

Niet tevreden? Natuurlijk vinden wij het dan prettig dat u dat bij één van ons kenbaar maakt. Wij gaan graag het gesprek met u aan om de kwaliteit van de kinderfysiotherapie hoog te houden, voor uzelf en voor andere patiënten. Daarnaast hebben wij een interne klachtenprocedure conform de regeling van onze beroepsgroep. Wij zijn aangesloten bij de klachtenregeling van Stichting Keurmerk Fysiotherapie en van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Hoe werken we?

Er wordt begonnen met een uitgebreid kinderfysiotherapeutisch onderzoek naar aanleiding van de hulpvraag. Dit onderzoek geeft de kinderfysiotherapeut een volledig beeld van de motorische ontwikkeling en/of lichamelijke klachten van het kind. De kinderfysiotherapeut bespreekt de uitslag van het onderzoek met de ouders/verzorgers en stelt daarna een behandelplan op. Het oefenen gebeurt zoveel mogelijk spelenderwijs met kindgericht oefenmateriaal. De ouders worden actief betrokken bij de behandeling. De behandeling kan ook eventueel op school uitgevoerd worden.

In onze praktijk Kinderfysio de Regge hebben alle kinderfysiotherapeuten ruime ervaring, ook in het werken in een multidisciplinaire setting. We werken nauw samen met orthopedagogen en Remedial teachers  van PRO leren&gedrag (Praktijk voor Remedial teaching en Orthopedagogisch advies) en Ex Aeqo (Centrum voor psychodiagnostiek). Daarnaast hebben we goede contacten met het ziekenhuis en revalidatie- en jeugdartsen. Ook hebben we contact met leerkrachten die vaak een belangrijke signalerende taak hebben.

Voor welke kinderen is het bedoeld?

Kinderfysiotherapie is bedoeld voor

  • baby's met dreigende ontwikkelingsstoornissen, asymmetrie (bijvoorbeeld afplatting van het hoofd) en voorkeurshouding
  • kinderen met een motorische (ontwikkelings)achterstand (bijvoorbeeld veelvuldig struikelen/vallen)
  • kinderen met problemen met de zintuiglijke ontwikkeling, de visuele (zicht) en/of auditieve (gehoor) waarneming en tactiele (gevoel) prikkelverwerking.
  • kinderen met problemen op orthopedisch of neurologisch gebied
  • kinderen met problemen met de ademhaling (bijvoorbeeld hyperventilatie)
  • kinderen met schrijfproblemen (bijvoorbeeld handschrift ontwikkeling of schrijfkramp)
  • kinderen met aangeboren motorische problemen
  • kinderen met een afwijkend looppatroon (bijvoorbeeld tenenlopen, toeing in)
  • kinderen met oogmotorische problemen
  • kinderen met Aanhoudende Lichamelijke Klachten (voorheen: somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK))
  • Kinderen met hypermobiliteit
  • Kinderen met overgewicht (we draaien het programma Cool2Bfit)
  • Kinderen met sportspecifieke blessures

Mocht u twijfelen of we iets voor uw kind kunnen betekenen, neem gerust contact met ons op!
Er kan ook een relatie zijn met leermoeilijkheden en/of gedragsproblemen. Het kind wordt in de praktijk, op school of zonodig aan huis behandeld.

Wij zijn direct toegankelijk, dat wil zeggen dat er geen verwijzing nodig is. Per 1 januari 2013 is voor de zuigelingen die aan huis behandeld worden een verwijzing van de consultatie- of huisarts nodig. Ook voor chronische behandeling is een verwijzing nodig van de specialist of huisarts.

Vergoeding

Onze praktijk heeft contracten met bijna alle zorgverzekeraars. Maximaal 18 behandelingen worden per jaar uit de basisverzekering vergoed. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, is het afhankelijk van uw zorgverzekeraar en polis hoeveel behandelingen nog boven de 18 afspraken vergoed worden.

Zorgcontracten 2024

Voor 2024 zullen wij geen zorgcontract afsluiten met de volgende zorgverzekeraars: Zorg & Zekerheid en AZVZ. Uiteraard is iedereen die hier verzekerd is wel welkom in onze praktijk, maar het kan betekenen dat u dan niet uw hele factuur vergoed krijgt bij de betreffende zorgverzekeraar.

Makkelijk een afspraak maken

Kinderfysiotherapie

Medewerkers

Annelies Vos
Annelies Vos
Master kinderfysiotherapeut
Elise Onvlee-Kortenhoeven
Elise Onvlee-Kortenhoeven
Master kinderfysiotherapeut
 Carline de Weerd-Paauwe
Carline de Weerd-Paauwe
Master kinderfysiotherapeut
Janita Ebeke
Janita Ebeke
Master kinderfysiotherapeut
Paulien Rovers-Pilon
Paulien Rovers-Pilon
Master kinderfysiotherapeut
Aafje Malschaert
Aafje Malschaert
Master kinderfysiotherapeut
Wendy Drahn
Wendy Drahn
Kinderfysiotherapeut i.o.
Mariëlle Voorhorst
Mariëlle Voorhorst
Master kinderfysiotherapeut
Hester Houweling
Hester Houweling
Master kinderfysiotherapeut
 Anouk Alferink
Anouk Alferink
Kinderfysiotherapeut i.o.
 Marjette Slob
Marjette Slob
Kinderfysiotherapeut
 Nienke Pruntel
Nienke Pruntel
Master kinderfysiotherapeut
Bert Halfwerk
Bert Halfwerk
Senior Master Kinderfysiotherapeut (Mppt)
Anke van der Stelt
Anke van der Stelt
Praktijkondersteuner
Annemieke Aberson
Annemieke Aberson
Administratief Medewerker