Kinderfysio De Regge

Hansje

Hansje Oosterwijk gaat met pensioen en draagt het stokje over aan Elise Onvlee en Annelies Vos.

We nodigen u uit voor de afscheidsborrel op vrijdag 9 juni 2017 van 17.00 uur tot 19.00 uur aan de Stokmeesterslaan 3 in Zwolle. 

 

 


Wij hebben in 2016 een certificaat Praktijk met Zorg ontvangen met het beoordelingscijfer 9,0!

Beoordeel ons ook. Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen met onze praktijk. U helpt ons om de dienstverlening binnen onze praktijk te verbeteren.


In december 2015 hebben we opnieuw een positief audit bezoek van HCA gehad: we blijven een Plus praktijk voor Zilveren Kruis Achmea, Menzis en De Friesland zorgverzekeraars.

 

PlusPraktijk


Baby's met een matige of ernstige schedelvervorming hebben geen baat hebben bij het dragen van een redressiehelm. Dat blijkt uit de HEADS-studie van UTwente, gepubliceerd in het British Medical Journal. Uitsluitend kinderfysiotherapie blijkt effectief.

Tekst: dr. Renske van Wijk, dr. Leo van Vlimmeren en dr. Magda Boere-Boonekamp

Het accent van de aanpak van voorkeurshouding en (beginnende) schedelvervorming bij baby's zal nog meer komen te liggen op de preventieve adviezen van de kraamzorg en JGZ en vroegtijdige opsporing, eventueel gevolgd door verwijzing naar de kinderfysiotherapeut, liefst voor de leeftijd van 3 maanden.
Kinderfysiotherapie is de enige effectieve conservatieve behandelingsvorm bij zuigelingenasymmetrie. Daarbij monitort de kinderfysiotherapeut het beloop van de schedelvervorming door middel van herhaalde metingen met plagiocephalometrie (PCM). PCM bepaalt mede de intensiteit van de kinderfysiotherapeutische behandeling en is een middel om ouders uitleg te geven over de voortgang van behandeling en over het te verwachten beloop van de schedelvorm van hun baby. PCM is niet ontwikkeld om helmtherapie te indiceren.

Literatuur:
1 Wijk RM van, Vlimmeren LA van, Groothuis-Oudshoorn CGM, et al. Helmet therapy in infants with positional skull deformation: randomized controlled trial. BMJ 2014;348:g2741.
2 Vlimmeren LA van, Graaf Y van der, Boere-Boonekamp MM, et al. Pediatric physical therapy is effective in reducing deformational plagiocephaly in children. A randomized controlled trial. Arch Pediatr Adolesc Med 2008;162:712-718.
3 Wijk RM van, Pelsma M, Groothuis-Oudshoorn CG, et al. Response to Pediatric Physical Therapy in Infants With Positional Preference and Skull Deformation. Phys Ther 2014

Kinderfusiotherapie

Makkelijk een afspraak maken