Kinderfysio De Regge

Sinds november 2018 houden wij als kinderfysiotherapeut en podotherapeut maandelijks een gezamenlijk spreekuur. Middels deze samenwerking kunnen we de beste zorg leveren voor kinderen met orthopedische vragen of problemen. Samen kijken we naar het bewegingsapparaat, de voetenstand en het looppatroon in relatie tot de (verwachte) klachten van het kind. Tijdens de afspraak bepalen we of en wat voor een behandeling volgt.


Kinderen die in aanmerking komen voor dit spreekuur zijn:
•   Kinderen met een afwijkende/opvallende voetstand
•   Pijnklachten aan voeten, knieën, heupen of rug
•   Vermoeidheidsklachten in de voeten of benen
•   Kinderen met hypermobiliteit
•   Kinderen met een opvallend looppatroon

Het spreekuur wordt vergoed vanuit uw zorgverzekeraar; ieder kind heeft 18 behandelingen voor kinderfysiotherapie in de basisverzekering.
Het spreekuur wordt 1x per maand gehouden, afwisselend in onze vestiging in Zwolle Zuid en in de Aa-landen (Dobbe).
Mocht u vragen hebben of uw kind willen aanmelden voor het spreekuur, dan kunt u via de mail (info@kinderfysiotherapiederegge.nl) of telefonisch contact met ons opnemen (038-4530191, maandag t/m donderdag tussen 12 en 17 uur).

Afgelopen voorjaar hebben Annelies Vos en Elise Onvlee beiden de cursus ‘Visueel screener en trajectbegeleider’ gevolgd en succesvol afgerond. We kunnen daarom uw kind nu nog beter begeleiden op het gebied van de oogmotoriek en visuele perceptie. Problemen hiermee kunnen zorgen voor verschillende klachten waaronder leesproblemen, (schrijf)motorische problemen en hoofdpijnklachten. Wij brengen de problemen in kaart en onderzoeken vervolgens hoe de oogmotorische ontwikkeling en visuele perceptie verloopt. Daarna kunnen we adviezen geven en evt. een behandelvoorstel doen. Middels (huiswerk)oefeningen kunt u vervolgens samen met uw kind aan de slag. 

Mocht u vragen hebben over de oogmotorische ontwikkeling of visuele perceptie van uw kind, dan kunt u bij ons een afspraak maken voor een onderzoek. 

Voor meer informatie over oogproblemen kunt u terecht op: www.info-fo.nl.

Kinderfusiotherapie

Makkelijk een afspraak maken