Kinderfysio De Regge

Wat is Cool 2B Fit?
Cool 2B Fit is een cursus voor kinderen met overgewicht van acht tot dertien jaar. Onder begeleiding van een diĆ«tist, orthopedagoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur krijgen de kinderen een jaar lang wekelijkse sportsessies, waarvan de eerste zes maanden intensief. Ook zijn er ouder- en kindergroepsbijeenkomsten. Na de intensieve periode van een half jaar blijven de deelnemers nog een jaar lang onder controle om te kijken of ze de gezonde levensstijl op langere termijn weten vol te houden.

Waarom Cool 2B Fit?
Bij Cool 2B Fit leert het hele gezin hoe je een beetje gezonder kunt gaan leven. De kinderen leren ook dat bewegen leuk kan zijn. De hele groep heeft overgewicht, waardoor de kinderen zich snel op hun gemak voelen.

Werkt Cool 2B Fit?
Ja! De conditie van de kinderen verbeterd zeer goed. Ze vinden het bij de sportclub nu veel leuker, omdat ze beter meekomen en het goed kunnen volhouden. Ook staan ze veel steviger in hun schoenen.

Wie kan er bij Cool 2B Fit?
Er is een programma voor de leeftijdsgroep 8-13 jaar. Kinderen met overgewicht kunnen zich aanmelden. Het kind en zijn/haar ouders moeten goed gemotiveerd
zijn en het echt willen. Gezondheid is belangrijk voor het hele gezin, en je kunt alleen gezonder gaan leven als het hele gezin meedoet en helpt.

Hoe kan ik bij Cool 2B Fit?
Kijk op de website www.cool2bfit.nl om je aan te melden bij Team Zwolle!

Kinderfusiotherapie

Makkelijk een afspraak maken