Kinderfysio De Regge

Wat is Cool 2B Fit Zwolle?
Bij Kinderfysio de Regge start er elk jaar een nieuwe Cool 2B Fit groep in Zwolle. Cool 2B Fit is een leuk leefstijlinterventie programma voor kinderen met overgewicht van 8 tot 13 jaar. In groepsverband werken we aan een gezonde leefstijl bij de kinderen en ouders, met aandacht voor voldoende bewegen en gezonder eten.

Onder begeleiding van een diëtist, orthopedagoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur krijgen de kinderen een jaar lang wekelijkse sportsessies in een groepje van 8 tot 12 deelnemers, waarvan de eerste zes maanden intensief. Ook zijn er ouder- en kindergroepsbijeenkomsten waarin we praten over beweging en sporten, voeding en voedingsgewoonten, en gedragsverandering. Na de intensieve periode van een half jaar blijven de deelnemers nog een jaar lang onder controle om ze te helpen om de gezonde levensstijl op langere termijn vol te houden.

Waarom Cool 2B Fit Zwolle?
Als kind met overgewicht kan het zijn dat je niet lekker in je vel zit, of je niet fit en energiek voelt, terwijl je dat wel graag zou willen. Bij Cool 2B Fit leren kinderen wat ze kunnen doen om een gezondere leefstijl te ontwikkelen die bij hen past, en waardoor ze zich wel fit en energiek gaan voelen.

Bij Kinderfysio de Regge wordt Cool 2B Fit aangeboden in een groepsverband, en ook de rest van het gezin wordt bij het programma betrokken. Dit betekent dat de kinderen in de groep elkaar motiveren bij zowel het samen sporten als bij het praten over hoe ze gezonde veranderingen kunnen doorvoeren. Doordat ook het gezin wordt betrokken is het makkelijker voor de kinderen om de gezonde levensstijl thuis samen met hun ouders en broertjes en/of zusjes vol te houden.

Hieronder noemen we nog een keer een aantal voordelen:

  • De kinderen leren dat bewegen erg leuk kan zijn.
  • De hele groep heeft overgewicht, waardoor de kinderen zich snel op hun gemak voelen, en de groep motiveert elkaar.
  • De kinderen krijgen een betere conditie, en gaan zich fitter voelen.
  • De kinderen worden begeleid in het kiezen van een sport die ze leuk vinden, en waar ze na afloop van het leefstijlprogramma lekker verder kunnen sporten.
  • De kinderen leren dat gezonder eten ook heel lekker kan zijn.
  • De kinderen krijgen meer zelfvertrouwen en worden weerbaarder.
  • De ouders worden actief betrokken, dus het hele gezin leert samen over wat een gezonde leefstijl is, en welke aanpassingen ze kunnen doen. Doordat het kind het samen met het de rest van het gezin doet, betekent dat veranderingen vaak beter, langer en zelfs blijvend worden volgehouden.
  • Alles gebeurt onder de deskundige begeleiding van een kinderfysiotherapeut, een diëtiste, een orthopedagoog, en een sportinstructeur.
  • Het volgen van Cool 2B Fit verlaagt de risico’s op gezondheidsproblemen nu en in de toekomst.

Werkt Cool 2B Fit echt?
Ja! De conditie van de kinderen verbetert zeer goed. Ze vinden het bij de sportclub nu veel leuker, omdat ze beter meekomen en het goed kunnen volhouden. Ook staan ze veel steviger in hun schoenen. Veel van de gewoontes rondom bewegen en voeding worden blijvend aangepast en verbeterd.

Wie kan er bij Cool 2B Fit Zwolle?
Er is een programma voor de leeftijdsgroep 8-13 jaar. Kinderen met overgewicht kunnen zich aanmelden. Het kind en zijn/haar ouders moeten goed gemotiveerd zijn en het echt willen. Gezondheid is belangrijk voor het hele gezin, en je kunt alleen gezonder gaan leven als het hele gezin meedoet en helpt.

Hoe kan je je aanmelden bij Cool 2B Fit in Zwolle?
Wil je graag meedoen, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bel ons op 038 453 01 91, of vul het afspraakformulier in op onze site. Je kunt je ook aanmelden op de site van www.cool2bfit.nl, kies dan Cool 2B Fit Team Zwolle!