Kinderfysio De Regge

Power staat voor energie! 
Samen met andere kinderen springen, klimmen, kruipen, rollen, een parcours afleggen, veel plezier maken, fantasie gebruiken en dat alles met een positieve energie!

Doel programma:

Spelenderwijs motorische vaardigheden leren voor peuters en kleuters onder begeleiding van twee kinderfysiotherapeuten. Het programma PeuterKleuter Power heeft als doel het verbeteren van motorische vaardigheden, bewegingservaring opdoen en plezier krijgen in bewegen. Als neveneffect zien we dat kinderen meer zelfvertrouwen krijgen!
Het doel van de interventie, naast de motorische (en sociaal-emotionele) groei tijdens de beweegmomenten, is uiteindelijke doorstroom naar andere beweegvormen. 

Voor wie?

Het programma is bedoeld voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar oud. De groepsgrootte is minimaal 3 en maximaal 6 kinderen.
Wij richten ons onder andere op kinderen die:
- bewegingsangst hebben 
- vaak vallen en/of struikelen
- grofmotorisch onhandig zijn
- te zwaar zijn i.c.m. conditie problemen, waardoor ze moeilijker bewegen 
- motorisch achterlopen
- na individuele kinderfysiotherapie baat hebben bij een groepsbehandeling 

Programma

Een les PeuterKleuter Power duurt 45 minuten gedurende een periode van 12 weken. Voorafgaand aan het programma worden de hulpvragen van ouders/kind opgesteld en wordt het motorische startniveau in kaart gebracht. Na 6 weken vindt een tussenevaluatie plaats en aan het eind van het programma is een afsluitend adviesgesprek gepland.
Het programma wordt door kinderfysiotherapeut Annelies Vos en kinderfysiotherapeut Aafje Malschaert aangeboden.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met de praktijk of met de desbetreffende kinderfysiotherapeuten.

 

Kinderfusiotherapie

Makkelijk een afspraak maken