Kinderfysio De Regge

kind 03
Goed schrijfonderwijs geeft een kind een levenslange voorsprong. Het beïnvloedt de taalontwikkeling, het tekstbegrip en de fijne motoriek. Met de hand schrijven is nog steeds heel belangrijk. Helaas is er in de huidige praktijk van het basisonderwijs maar weinig aandacht voor. Gebruikte methoden zijn vaak meer dan 10 jaar oud en leerkrachten hebben het te druk. De kinderen krijgen tijdens het klassikale schrijven niet de directe feedback die ze nodig hebben en er wordt onvoldoende rekening gehouden met hun individuele ontwikkeling.

Onderzoek heeft aangetoond dat met name de tijd die wordt besteed aan het schrijven van belang is voor een goede motorische inprenting: time-on-task. Hoe zorgen we ervoor dat de kinderen veel tijd besteden aan het oefenen van de noodzakelijke bewegingen? Door het leuk te maken natuurlijk.

Juf-in-a-box is ontwikkeld door Ranj Serious Games en is door het kind intuïtief te begrijpen, het volgt de bewegingen van het kind direct en zonder vertraging. In het spel is de speler de baas van een merkwaardige dierentuin vol met monsters die verzorgd moeten worden. Zo moeten er nieuwe wimpers getekend worden voor de Loenskukel en heeft de ijdele Scharluin behoefte aan oogschaduw. Zie voor meer informatie: www.jufinabox.com.

Binnen onze praktijk werken we sinds kort met dit programma en we zien meerwaarde om dit programma te gebruiken bij kinderen met schrijfmotorische problemen. In samenspraak met Radboud Universiteit doen we op dit moment mee met een pilot onderzoek t.a.v. dit programma om lange termijn effecten te kunnen vaststellen. Om met dit onderzoek me te kunnen doen is het van belang dat uw kind in groep 3 of 4 van het basisonderwijs zit en dat u in staat bent om met uw kind tweemaal per week onze praktijk (waar het programma op een speciale tafelcomputer is geïnstalleerd) te bezoeken.

Wilt u meer weten? Bel of mail ons voor een informatiefolder. Onze praktijkondersteuner kan u meer vertellen over dit programma.

 

Kinderfusiotherapie

Makkelijk een afspraak maken